Richtlijnen

De richtlijnen zelf en schema’s om op te zoeken onder welk principe of niveau een succescriterium valt. Ook vind je bij de richtlijnen de bijbehorende woordenlijsten en uitleg van ‘conformance’. Daarin wordt uitgelegd wanneer een pagina voldoet. Bij de richtlijnen vindt je meer informatie naar behulpzame uitleg en technieken, tools of artikelen.

WCAG 2.1 en de voormalige ‘Webrichtlijnen’

W3CWCAG 2.1

WCAG 2.1 (Web Content Accessiblity Guidelines) is sinds 5 juni 2018 de nieuwe set internationale set richtlijnen voor digitale toegankelijkheid van het W3C (World Wide Web Consortium). WCAG 2.1 is het zelfde als WCAG 2.0, maar bevat extra succescriteria voor bijvoorbeeld toegankelijkheid met mobiel en voor touch.

WCAG 2.1: Overzicht nieuwe succescriteria

Een tabel om snel de nieuwe succescriteria te bekijken. Je ziet hier enkel de nieuwe succescriteria.  Per succescriterium zie je snel op welk niveau of principe deze succescriteria zitten. Snelle toegang tot verdere documentatie.

Norm WCAG 2.1

Op deze W3C-pagina vind je de Engelstalige norm WCAG 2.1. Er is nog geen Nederlandse vertaling.

Webrichtlijnen versie 2: W3C-richtlijnen plus kwaliteitsrichtlijnen Nederlandse overheidPrincipeUniverseel en WCAG 2.0

Principe Universeel is een aanbevolen Nederlandse standaard voor bouwkwaliteit. WCAG 2.0 een verplichte standaard voor toegankelijkheid. Voorheen heten deze standaarden samen ‘Webrichtlijnen versie 2’

Principe Universeel en WCAG 2.0: Overzicht succescriteria

Een tabel om snel te kijken op welke niveau of principe succescriteria zitten. Of hoeveel succescriteria er per niveau of principe zijn. Ook heb je hiermee snel toegang tot verdere documentatie over de succescriteria.

norm40Norm Principe Universeel en WCAG 2.0

Op deze pagina vind je de normatieve delen van Principe Universeel en WCAG 2.0 (voorheen samen ‘Webrichtlijnen versie 2′). Dit zijn de onderdelen die belangrijk zijn om te zien of pagina’s of sites aan deze standaard voldoen.