Spreker

Maak Het Bruikbaar Festival

Op 10 november 2016 geeft Iacobien Riezebosch samen met Saskia Schrijver een workshop op het Maak Het Bruikbaar Festival 2016: ‘Zorg voor bruikbare content. Niet voor toegankelijke pdf’s’ .

maak-het-bruikbaar-festival

Met contentstrateeg Saskia Schrijver schrijf ik over bruikbare content op de site ‘Documenten & toegankelijkheid‘. In de workhshop gaan we in op hoe je als organisatie grip krijgt op de kwaliteit en kwantiteit van content die je nu in pdf’s aanbiedt. Het startpunt is niet het toegankelijk maken van bestaande of nieuwe pdf’s….

In de workshop leer je meer over welke problemen pdf’s op een site vaak opleveren voor bezoeker en organisatie. We vertellen je over strategieën voor de aanpak voor en grip op bruikbare content en bespreken een mooie best practice.

Praktische informatie en aanmelden Maak Het Bruikbaar Festival

  • datum: 10 november 2016
  • tijd: 9:30 tot 17:00
  • plaats: Amsterdam
  • hashtag voor twitter: #MHBF2016
  • kosten: gratis, inclusief lunch en borrel

Heb je interesse in het festival en de workshop? Kijk voor meer informatie en aanmelden op Gebruiker Centraal – Maak Het Bruikbaar Festival.

Inhoud presentaties

Als je duidelijke informatie wilt over websites die bruikbaar zijn door iedereen; ik leg het uit. Of als je nu eens wilt weten hoe al die verschillende bezoekers je site gebruiken.

Ik de vinger op de zere plek en kom met oplossingen. Digitale toegankelijkheid is geen technisch probleem met enkel een technische oplossing. We gaan in op hoe je toegankelijkheid in de organisatie borgt.

Afhankelijk van de groep wordt het supertechnisch, of worden de termen WCAG of HTML niet eens gebruikt. Ik  kan ingaan op organisatorische uitdagingen of een praktische sessie verzorgen.  Met uitleg, achtergronden en praktijkvoorbeelden van toegankelijke en ontoegankelijke sites, pdf’s, richtlijnen en organisatieprocessen.

Iacobien spreekt op Nationaal Conges Digitale Toegankelijkheid 2013

Naast trainingen, verzorg ik incompanysessies over digitale toegankelijkheid en bruikbare toegankelijke sites. Ik spreek ook op congressen en themabijeenkomsten over hoe je komt tot een site die door iedereen te gebruiken is. Ik laat de onderbelichte plekken zien bij ontwerp, bouw, redactie en bouw. Het resultaat is dat iedereen meer inzicht heeft in waar verschillende gebruikers bij gebaat zijn en hoe je een goede website tot stand brengt. En dat hoe jij een website gebruikt niet het uitgangspunt is. Je krijgt handvatten waarmee je vanuit jouw werk beter kan bijdragen aan goede websites. Die ook nog eens voldoen aan de richtlijnen.

Presentaties

Een kleine selectie verschillende presentaties: