Huur me in

Expertise over Webrichtlijnen of digitale toegankelijkheid heb je niet altijd in huis. Voor mij zijn deze onderwerpen mijn dagelijks werk. Ik kan je helpen bij het opbouwen van kennis binnen je organisatie of zelf tijdelijk die ontbrekende schakel zijn. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het doen van onderzoek, advies en projectmanagement, gesprekspartner zijn met de bouwer en het begeleiden van aanbestedingen. Met praktisch advies en een vertaling van techniek en technische richtlijnen naar klant en proces.

Aanpak

De toegankelijkheidsrichtlijnen en de Webrichtlijnen worden al snel als iets lastigs gezien. Iets dat moet. Door regels en details moeten we niet over het hoofd zien waar het echt om gaat: bruikbaarheid voor iedereen. Een verwarrende, ontoegankelijke slecht ontworpen site mist vrijwel altijd zijn doel. Informatie moet zo worden aangeboden dat het makkelijk is om taken op een website uit te voeren, in plaats van dat een barrière opgeworpen wordt. Ik help organisaties bij de praktische en strategische vertaling: wat is het voordeel en waarom doe je iets? En hoe regel je dit binnen je organisatie en met andere betrokkenen? Ik help je op een zinnige manier om de Webrichtlijnen als een middel te gebruiken voor het verbeteren van je bouwkwaliteit, processen en communicatie.

Advies, onderzoek, projectmanagement en trainingen

Je kunt me inschakelen voor:

Meerwaarde voor proces en eindresultaat

Wat krijg je als je Iacobien inhuurt?

  • Meer dan een decennium aan ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid
  • Jarenlange ervaring met projecten die voldoen aan de nieuwe web- en toegankelijkheidsrichtlijnen (Webrichtlijnen versie 2 en WCAG 2.0). Deze richtlijnen zijn de officiële overheidsstandaard.
  • Uitleg over complexe onderwerpen en processen in duidelijke taal, zowel voor techneuten als niet-techneuten
  • Praktische begeleiding
  • Tijdelijk een expert aan boord die onder de motorkap kijkt
  • Gesprekspartner voor gesprekken met de bouwer van de site
  • Een netwerk aan kennis

Samenwerking

Als je mij inhuurt, krijg je meer dan alleen Iacobien. Ik werk nauw samen met andere experts. De mensen in jouw team, de betrokken andere partijen en experts waarmee ik samenwerk.